KONTAKTIRAJTE NAS: 061/184-00-89

Klasičan i moderan balet za decu!

Balet je igra koja podrazumeva gracioznost i preciznost u pokretima. Igranje na prstima, pravljenje piruete, izvođenje tačno određenih pokreta… Tako se na najprostiji način može opisati balet. Još ako se to sve radi pred ogledalom, utisak o gracioznosti je daleko jači. Zbog toga mnoge devojčice još u najranijem uzrastu maštaju da postanu balerine. Zbog toga mnoge devojčice zaigraju kad god čuju muziku.

 

Pravilan razvoj dečije muskulature postiže se adekvatno odabranim vežbama na parteru, sa akcentom na kičmi i stopalima, istezanju i jačanju mišića.  Koordinacija, ravnoteža i držanje postiže se vežbama na sredini u različitim formacijama. Koreografije i muzičke vežbe služe da bi smo podstakli muzikalnost i memoriju. Kroz igru i vežbanje učimo se disciplini i koncentraciji.

 

Javni časovi i nastupi su zapravo siže programa koji obrađujemo tokom godine, značajni su i zbog iskustva koja deca stiču na sceni , kontakta sa bunlikom i prvih aplauza koje dobijaju.

 

Balet zaista mnogo utiče na razvoj dece. Kako fizički tako i psihički. Na časove baleta se može krenuti već sa 2,5 godine, ukoliko dete pokazuje interesovanje za igru.

 

Close Menu