KONTAKTIRAJTE NAS: 061/184-00-89

Klasičan i moderan balet za decu!

 

Balet je umetnost u kojoj dominira gracioznost i preciznost u svakom pokretu. Igranje na prstima, izvođenje pirueta i pravljenje određenih figura… Tako se najjednostavnije opisuje balet. Ukoliko se sve izvodi pred ogledalom, utisak o gracioznosti je daleko efektniji. Zbog toga mnoge devojčice još u najranijem uzrastu maštaju da postanu balerine. 

 

Uz vežbe na parteru koje su fokusirane na pravilan razvoj dečije muskulature, sa akcentom na kičmi i stopalima, istezanju i jačanju mišića doprinosimo sveukpnom zdravlju deteta.  Vežbama na sredini razvijamo koordinaciju, ravnotežu i pravilno držanje tela. Muzikalnost i memoriju podrstičemo kroz muzičke vežbe i brzo učenje koreografija.  Kroz igru i vežbanje učimo se disciplini i koncentraciji.

 

Baletski festivali i nastupi su samo kratak sadržaj celokupnog programa koji obrađujemo tokom godine. Koji su od velike važnosti zbog iskustva koja deca stiču na sceni, i prvih aplauza koje dobijaju.

 

Balet je zaista bitan za razvoj dece. Kako fizički tako i mentalno. Na časove baleta se može krenuti već sa 2,5 godine, ukoliko dete pokazuje interesovanje za ples.

 

Close Menu